חיילים בודדים
בשנת 2014 שרתו בצה"ל קרוב ל- 6,000 חיילים בודדים. חלקם עלו בגפם לישראל כדי לשרת בצה"ל, וחלקם ממשפחות בעלות רקע סוציו אקונומי קשה וללא עורף משפחתי תומך. ההבדל הבולט בין שתי האוכלוסיות הינו שלחייל הבודד שעלה ארצה מחו"ל יש הורים תומכים ומשפחה אשר פשוט לא נמצאים בקרבתו בעוד שלחייל בודד מהארץ אין משפחה כלל או שמשפחתו אינה נמצאת עמו בקשר.
התמודדות
ההתמודדות של חייל בודד בשירות בצה"ל בכלל ובשירות קרבי בפרט קשה ומאתגרת במיוחד. לקושי הטבעי של השירות הקרבי, מתווסף הקושי של החייל הבודד – להיות "לבד במערכה". הדבר בולט במיוחד בחופשות סוף השבוע, ובאירועים שונים בצבא – טקס השבעה, יום הורים טקס כומתה ועוד – בהם משפחות החיילים באים לבקר את יקיריהן, והחייל הבודד נותר לבדו.
השירות בצה"ל עבור אוכלוסייה זו מהווה הזדמנות אמיתית להשתלבות בחברה הישראלית בתום השירות הצבאי, ועל כן ישנה חשיבות רבה לחוויה חיובית ומעצימה שיעברו בתקופה זו. כיום הצבא נותן מענה לחייל הבודד באמצעות מספר אפיקים (סיוע כלכלי ודיור מיוחד), אך למרות זאת עדיין ישנם לא מעט חיילים בודדים שנותרים ללא מענה או תמיכה, במיוחד בסופי שבוע.
בית אלמוג שילוני לחיילים בודדים
בית אלמוג שילוני הוקם על בסיס ערכיו ומורשתו של אלמוג ז"ל. הוא נועד לספק מענה לצרכיהם של חיילים בודדים – בית פיזי המספק גם מענה רגשי, כמעט כמו שבית אמיתי יכול להיות. מטרות הבית מגוונות ובניהן עשייה קהילתית וסיוע לחייל הבודד לקראת שחרורו ולאחריו.
בנוסף לבית, הוקם לזכרו של אלמוג גם מרכז ערכים המביא בדרכים שונות לידי ביטוי את ערכיו של אלמוג: ערך הגבורה, אהבת הזולת, הנתינה, הערבות ההדדית והאחריות. במהלך חייו הקצרים עסק אלמוג עשהאל בנתינה, בדגש על נתינה לחייליו, חלקם חיילים בודדים.